FőoldalKarriercentrum CV készítés Készítsünk önéletrajzot
 

Készítsünk önéletrajzot (7)

A kedves olvasó azt gondolhatja, hogy ismét egy semmit mondó cím, hogy csak azért választottuk ezt, mert így a cikk minnél több olvasót vonz magához. Ám nem árt alaposan végiggondolni, hogyan is festjük le magunkat a munkaadónak, hogyan állítjuk be korábbi munkahelyi tapasztalatainkat vagy az adott állásra jelentkezéshez, milyen információ bemutatása fontos. Ön arra vár, hogy a munkaadó tálcán kínáljon állást, ami természetesen kevés alkalommal fordul elő vagy inkább nekiáll és készít egy teljes a pályázásra alkalmas CV-t!?

Előfordul, hogy azt mondják, nem fontos, mit csinált Ön előtte, milyen tapasztalatokkal rendelkezik, milyen munkahelyen dolgozott, csak az számít, hogy miként teljesít nálunk. Mi mégis azt gondoljuk, az előző munkahelyeken megszerzett tapasztalat nagyban befolyásolja a jövőbeni teljesítményt. És miben lehetne ezt jobban bemutatni, mint az önéletrajzban, ahol felsorolhatjuk karrierünk állomásait és a közben elsajátított tulajdonságokat.

Az álláskereső portálon található CV nem csak munkahely változtatás idején jut jelentős szerephez - hanem egy állandóan karban tartott, frissített önéletrajz interaktív névjegyként virtuális naplóként is szolgál. Ez egyik jele annak, hogy a munkaerőpiacon történtekkel tisztában van és lépést tart a változásokkal. Az önéletrajzba fel lehet jegyezni, mi volt az utolsó képzés neve, ki volt a - híres - előadó, mikor, mennyi ideig vett részt rajta. Az állásportálok lehetőséget adnak arra, hogy kiderüljön, milyen cégek érdeklődhetnek Ön iránt, mikor történt ez meg utoljára. Ezek után mindenkiben felmerülhet a kérdés: mikor is néztem meg utoljára vagy mikor frissítettem a CV-m?

És a kérdés teljesen jogos. Mivel a vállalatok állandóan keresnek alkalmazottakat, így nagy szerep jut az online álláskereső portáloknak, ahol a CV-k készen várják őket. De elküldené-e Ön CV-jét félbe tépve, vagy szamárfülesen? Egy félkész, összecsapott vagy idejét múlt önéletrajz pontosan ilyen benyomást kelt a munkáltatóban. Az adatbázis frissítéséről vagy az oldal fejlesztéséről az önéletrajz tulajdonosokat mindig értesítik, hogy azok tudják, milyen új lehetőségekkel bővült az önéletrajz készítő motor, így adva lehetőséget arra, hogy teljesebbé tehessék a virtuális névjegyüket.

A munkahelyekre lévő konkurencia harcban a legtöbb álláskereső képes mindent megtenni a kívánt állás elnyeréséért vagy, hogy jobban a munkaadó látóterébe kerülhessen. Mi azt tanácsoljuk, hogy a kezdet legyen egy kiforrott, jól megírt CV. Manapság az állásközvetítő portálok lehetőséget adnak önéletrajz készítésére mindefajta előzőleges tudás nélkül, ahol megadhatja a korábbi munkahelyi tapasztalatiat, végzettségét stb... Tudta-e, hogy egy elektronikus CV-hez csatolhatja bizonyítványait, okleveleit, dícséreteket, amit a munkáltató kényelmesen letölthet és megnézhet a számítógépe mögül. Vagy azt, hogy a CV-k fele a CV Centrum adatbázisában fényképpel együtt van elmentve?

Az internetes állásközvetítők lehetőséget adnak arra, hogy bármikor készítsen magának önéletrajzot, vagy a korábban elkezdettet folytassa, vagy a szükségnek megfelelően átírja, és ezt a világ bármely pontjáról. Egy ilyen önéletrajz az Ön elektronikus naplója - újítsa meg, ha új képzésen vett részt, ha egy új, de annál hasznosabb tulajdonságot fedezett fel magában vagy egyszerűen csak újabb tapasztalattal lett gazdagabb. A fejlődés bemutatása az Ön aduásza. Mutassa be azt, mivel lett a korábbi munkahelyein gazdagab és miként tudja ezt a jövőbeni munkahelyén felhasnzálni. Adja el Önmagát Önmagával, bemutatva azokat az információkat, amik a legjobb szemszögből láttatják. És ha jelenleg nem is keres állást? Mindig jó ha a zsebben ott lapul az aduász.

CV Centrum

Article ratings:
Összesen: 50  |  Középérték: 3.34
Értékelni:

Hozzászólok
* Név
* E-mail
* Szöveg