FőoldalKarriercentrum CV készítés Elektronikus CV
 

Elektronikus CV

Manapság a számítogépek és az internet nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy terjeszthesse az önéletrajzát e-mail útján. A szövegszerkesztők használata (Word, Open office, stb.), fantasztikus lehetőséget ad a CV-k megformázásához. De azért az elektronikus CV írásnak is megvannak a maga szabályai, amik határt szabnak a lehetőségeknek. Manapság ilyen szerkesztő programok minden számítógépben fellelhetők, de lehet, hogy a munkaadónak pont az a verzió hiányzik, amivel Ön készítette el az önéletrajzát. Ezért használjon a CV mentésekor ASC II Text vagy Plain Text formátumot, amit a számítógépek 99%-a támogat. A Plain Text formátum kiterjesztése .txt (ajánlott használni), ami lehetővé teszi, hogy a címzett biztosan meg tudja nyitni az Ön CV-jét.

  • Használjon egyszerű írásmódot. Ez azért fontos, mert a Plain Text formátum, nem ismeri fel a Bold, Underline, Bullets stb. betűtípusokat. Ezek helyett kiemeléshez használjon * vagy más jeleket, nagybetűt.
  • Egy sor 65 karakter széles legyen, mert így kényelmesen olvasható és könnyen áttekinthető a CV.

    Akkor se felejtse el a kísérőlevelet, ha elektronikus CV-t küld. Egy fájlként küldje el őket. Úgy is megfelelő, ha a kísérőlevelet küldi el e-mailben és a CV-t csatolt fájlként. A tárgynak írja be: kívánt állás, vagy az álláshirdetésben megjelölt tárgyszót, számot.

    Ha a mi szerverünkön tárolja a CV-it, az előbbi behatárolásoktól mentes lehet. Ugyanis, ha elküldi a CV-jét a munkaadónak, az ugyanolyan formátumban jelenik meg nála, mint előzőleg Önnél. Ne felejtsen el magának 5 CV-t készíteni és hozzájuk kísérőlevelet. Itt elkészítheti őket Saját CV .