FőoldalKarriercentrum CV készítés CV megírásának szabályai
 

CV megírásának szabályai

Ha most kezdi írni CV-jét vagy már rendelkezik kész önéletrajzzal, mindenképpen tekintse át, hogy figyelembe vette-e a következő önéletrajz írási szabályokat.

 • A munkaadónak sok dolga van, így nem bír elmélyedni a hosszú önéletrajzban. Ezért a CV-jét úgy írja meg, hogy az elférjen egy vagy két oldalon (ha nagyon muszáj) . Csak abban az esetben használjon nagy sorközt, ha hangsúlyozni akarja az erősségeit.
 • Minden szó értékkel bír az olvasó számára. Ne használjon hosszú bekezdéseket vagy mondatokat. Minden, amit leír az legyen rövid, konkrét és egyértelmű. Hangsúlyozza az eredményeit és a probléma megoldó képességét. Használjon olyan szavakat, mint "irányítottam", "fejlesztettem" és más igéket, amik megmutatják a hozzáértését. Hagyjon ki olyan szavakat, mint "én", mert ezek a mondatot esetlenné teszik ("én irányítottam az informatikai egységet") 
 • Írjon be konkrét számokat, ha lehetséges. Ne írja azt, hogy "az eladást nagy mértékben növeltem", hanem írja, hogy "az értékesítést 30%-al növeltem" vagy az "ügyfelek száma 100-ról 200-ra növekedett". A munkaadó a számokon keresztül jobban tud értékelni.
 • Legyen becsületes. Nincs rosszabb dolog, mint meg nem lévő eredményekről hazudni. Ha szeretne valamilyen eredményt a saját nevéhez kapcsolni, akkor használja inkább a "szerencsém volt részt venni ennek és ennek a folyamatnak a véghezvitelénél". A CV-ben való hazugság lehet, hogy segít megszerezni a munkát, de biztosan el is veszíti, ha fény derül rá.
 • A CV megadja Önről az első benyomást, így nagyon fontos, hogy ne legyen benne helyesírási hiba. Használjon átlagos írás stílust és betűméretet. Talán, néha lehet egy kicsit egzotikusabbat is. Hagyjon egy kis szabad helyet a különböző bekezdések között. A4-es papírt használjon. Ha másolatot készít az önéletrajzáról, figyeljen rá, hogy a szélek ne legyenek fekete foltosak.
 • Ha bemuatja, hogy milyen munkahelyet szeretne, akkor írja le a saját kívánalmait, kiindulva abból, hogy mit tudna Ön azon a helyen felmutatni. Egyéb kívánságokat hagyjon meg a munkaadónak.
 • Félrebeszélni nem szabad. Ne írjon arról, hogy hány kiló, milyen magas. Ha Önnek van hobbija, olyanokat adjon meg, amelyek kapcsolódnak valamilyen formában az ajánlott munkahelyhez. Ajánlásokat nem fontos az önéletrajzhoz csatolni, mert ha szükség lesz rá, a munkaadó az interjún biztosan rákérdez.
 • A fizetés nagyságát hagyja az interjú idejére. Ha a CV-ben rossz számot ad meg, akkor a bukás elkerülhetetlen.

  Ha ezeket a tanácsokat megfogadja, akkor biztos lehet benne, hogy a CV-je versenyképes lesz. A CV Centrum mindig rendelkezésére áll, ha CV-t ír vagy akkor is, ha Ön nem bírja, nem akarja vagy nem tudja megírni. Ha segítség kell értesítsen minket ezen a címen: info@cvcentrum.hu . Emlékeztetjük, hogy a mi CV író programunk a leghatékonyabb Észtországban, aminek a segítségével 5 különböző CV-t készíthet magának. Kombinált formát használunk, ami manapság a legelterjedtebb. A saját önéletrajzát bármikor meglátogathatja formálhatja, javíthatja, nyomtathatja és elküldheti állásajánlatra. Csak látogassa meg a Saját CV oldalt.

   


 • Hozzászólok
  * Név
  * E-mail
  * Szöveg