FőoldalKarriercentrum Emberek vagyunk A gondolat tesz milliomossá!
 

A gondolat tesz milliomossá! (3)

Valószínű mindenki észlelte, hogy a pénz furcsa cselekedetekre készteti az embereket. Csak annyit kell mondani az embernek, hogy kereshet egy millió dollárt és máris képes bármit megtenni – éjjel-nappal dolgozni, kaszinóban játszani vagy részt venni idióta valóságshowkban.

De azt is biztos észrevették, hogy egyes emberek könnyedébben milliomossá válnak, mint mások. Mi ezekben az emberekben a közös? Lehet, hogy szerencse, megérzés, karma vagy szorgalom?

Lehet, hogy ezen dolgok közül egyik sem igaz, de vannak biztos személyiségi jegyek, amelyek jellemzik a milliomosokat: optimizmus, magabiztossság és képesség a jó kapcsolat teremtésre. Természetesen nem minden millimos ugyanolyan, de 'milliomosi gondolkozásmód' létezik.

"A személyiségi jegyek hatással vannak arra, hogy milyen hatékonyan használja valaki a pénzt," állítja Kathleen Guerney, pszichológia professzor „Az Ön befektetői személyisége: mi ez és hogyan lehet ebből hasznot húzni" könyv szerzője. "Megvizsgáltuk és azt találtuk, hogy bizonyos embertípusok a pénzkeresésben és megtartásban mindig sikeresebbek mindenhol és mindenkor a világban."

Ők egy félig teli poharat látnak. Nem kétséges, hogy a milliomosok csak a pozitívra koncentrálnak. A negatív helyzet helyett vagy az elbukást félelme helyett, inkább a lehetőséget tartják szem előtt, a meggazdagodás lehetőségét. Az ilyen tulajdonságból csak haszon van, ha a miliomost sikertelenség éri – mivel nem úgy veszi, mint bukást - gyorsan talpra állnak és nyomulnak tovább nemesebb célokat szem előtt tartva.

"A miliomos gondolkozással az ember mindig új lehetőségeket akar megvizsgálni," mondja Brian Koslow, a "365 mód arra, hogyan váljunk miliomossá (anélkül, hogy erre születtünk volna)" könyv szerzője. "Sok embert lebénít az a gondolat, hogy cselekedniük kell. A miliomos gondolkozásmóddal rendlekező ember ezzel szemben akkor érzi magát kellemetlenül, ha nincs mit csinálnia. A miliomos lehetőséget keres, az átlag ember azt nézi, hogy mi hibás." Minden miliomos nem rendelkezik részletekig kidolgozott jövőtervvel, viszont rendelkeznek egy általános elképzeléssel arról, hogy mit várnak az élettől. Például a Yale Egyetem 1953-as évfolyamában készítet tanulmány szerint, 3% készített a jövőre nézve financiális tervet. Amikor 1973-ban megvizsgálták az akkori évfolyam jelenelgi helyzetét, kiderült, hogy a megvizsgált évfolyam 97 százalékának vagyona megegyezik a a fentebb említett 3% vagyonával.

Összepasszolnak a pénzzel. Ha azt gondolja, hogy a miliomos mások kárára gazdagszik meg, akkor nem gondolkozik úgy, mint egy milliomos. „Ha az embernek a pénzzel kapcsolatban negatív gondolatai támadnak vagy nem érzi, hogy megérdemli a pénzt, akkor a szegénnyé válás gondolatával él.“ állítja James Gottfurcht, a Pshychology of Money partner, konzultációscégtől.“A miliomosok érzik, hogy jogosak és megérdemlik a pénz birtoklását és megkeresését.“

A miliomos gondolkozással megáldott ember megtalálja a módját, hogyan fektesse be tudását, hogy az hasznot hajtson. Vegyük azt, hogy Ön tanár és szereti ezt a munkát. Ha Önnek miliomos gondolkozásmenete van, elkezd mondjuk nyelvi kazettákat vagy nyelvvel foglalkozó könyveket készíteni és árulni.

A miliomosok számára a munka természetes állapot és az élet része, és biztosak a saját erejükben, amivel képesek pénzt keresni. „Majdnem minden miliomossal, akivel életemben találkoztam, az első üzlete sikertelen volt, de a második vagy harmadik próbálkozás már sikeres volt.“ magyarázza Gottfrucht.

Az embertípus, akit a pénzcsinálás mesterének tartok, nem aggódik, ha elveszíti minden vagyonát, mivel tudja, hogy úgy is ismét talpra áll,“ mondja Guerney. „A másik embertípus, aki valószínű miliókat kereshet a vállalkozó" ember, aki szeret dolgozni és nem gondolkozik el azon, hogy valamikor is nyugdíjba kell vonulnia.

CNN/Money


Article ratings:
Összesen: 4  |  Középérték: 4
Értékelni:
         

Hozzászólok
Név *
E-mail *
Szöveg *
Biztonsági kód *
Kód frissítése
A hozzászólás létrehozásához, kérjük, gépelje be a képen látható kódot!